Sikkerhed i kajak er vigtigt for alle !

Kombinationen af vand, kajak og evt. kulde kan være ganske farligt kombination, hvis ikke der tages rette forbehold. Denne side har til formål at trække de sikkerhedsmæssige elementer frem i lyset, så vi ikke glemmer dem ;-)


Kulde afkøler kroppen og får den til at fungere langsommere og til sidst stopper vejrtrækning og drukning indtræder. Utilsigtet afkøling skal undgåes, bl.a. ved at undgå at komme i vandet - eller ved hurtig redning og omklædning til tørt tøj. Brug af hensigtsmæssigt beklædning, som hindrer vand på kroppen er altid vigtig i den kolde årstid. Våddragt eller tørdragt er her gode foranstaltninger mod afkøling.


Problemet med underafkøling er størst i den kolde årstid, men der skal også være fokus på det om sommeren. Roning i vådt tøj om sommeren medfører en langsom afkøling som let kan føre til en slem forkølelse eller værre. Læs mere på linket hvis du vil vide mere om forebyggelse af hypotermi (underafkøling).


På siden her findes link til dokument med personlige sikkerhedsudstyr, som vi forventer alle medtager på klubroning og andre ture. Bemærk, at omfanget af udstyr er stigende med turens længde, årstiden og farvandets karakter. Ved klubroning om sommeren omkring Nappedam Bådelaug, er minimumskravet at turlederne medtager sikkerhedsudstyr passende til turen. Noget sikkerhedsudstyr har Nappedam Kajak købt, mens andet forventes medtaget af roerne.


Herudover skal roere være opmærksom på at udfylde personlig logbog, og placere rokort i holder inden afgang og medtage mobiltelefon i vandtæt pose.